Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

creatieve tips

Creatieve tips: 10 tips om je creativiteit te stimuleren

Stimuleer je creativiteit door te gaan spelen met materialen, vormen, kleuren, ondergronden en nog veel meer. Deze creatieve tips kun je gebruiken om op een speelse ontdekkende manier je creativiteit nog beter tot uitdrukking te brengen.

1. Laat het resultaat helemaal los. Denk niet na over het resultaat, en vooral niet dat het iets “moois”  moet worden.

2. Denk steeds: ik ben aan het ontdekken en experimenteren en dat is mijn doel. Gebruik SpeelseKunst creativiteitskaarten en ontdek heel veel manieren om je creativiteit te stimuleren.

creatieve tips

3. Neem de tijd en ruimte voor je creatieve activiteiten. Snel even iets maken kan soms je creativiteit bevorderen maar als je tijdsdruk ervaart als stress moet je dit vooral niet doen.

4. Kom uit je hoofd,  je denken, helemaal in je lichaam. Dit is een goede basis om mee te beginnen. Ga bijvoorbeeld eerst sporten of doe iets met je handen (schoonmaken is ook een manier om goed in je lichaam te komen).

5. Blijf niet steeds hetzelfde “kunstje” herhalen. Als je  iets nieuws hebt ontdekt wat een mooi effect geeft, bijvoorbeeld een mooie kleurencombinatie dan ben je geneigd om dat steeds te blijven herhalen. Niet doen! Ga door met ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

6. Ga op zoek naar nieuwe manieren en ideeën en laat je te laten inspireren door andere kunstenaar en boeken die je aanspreken. Voorbeelden van boeken: Ga abstract van Rolina van Vliet, Creativiteit géén kunst van Lia Nijman en Jenny de Bode, Eindeloze creativiteit van Mary Todd Beam.

creatieve tips

7. Als je veel aan het schilderen bent, neem dan ook eens afstand en ga iets heel anders doen! Kunstenaar zijn betekent in veel gevallen toch dat je vaak alleen bezig bent in je atelier. Ga erop uit en kom terug met verfrissende ideeën.

8. Ga schrijven om bij jezelf te komen. Schrijven brengt je dichter bij jezelf. Begin met alles wat je creativiteit in de weg zit van je af te schrijven. Maak dan een mindmap zodat je je goed kunt focussen op je creatieve ideeën.

9. Werk niet te lang door aan één schilderij. Snel en groot werken brengt je dicht bij jezelf en maakt je creatiever. Ga niet te lang prutsen en aanmodderen. Als je niet tevreden bent, begin dan gewoon opnieuw.

10. Herinner jezelf eraan dat je altijd iedere dag opnieuw iets nieuws kunt creëren. Creativiteit is eindeloos, je kunt altijd blijven spelen, ontdekken en experimenteren.

 Je kunt online kaarten trekken om je te laten inspireren. Trek bijvoorbeeld een inspiratiekaart of een creativiteitskaart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creatieve tips