Een creatieve zomer

creatieve zomer

De zomer is bij uitstek geschikt om creatief bezig te gaan. Je kunt buiten werken waar je lekker een beetje rommel kunt maken want als je geen atelier hebt werk je buiten toch vrijer dan in je huis. Wat kun je nu allemaal doen in de zomer met een beperkt budget?

Stappenplan voor een zomerse creatie-werkplaats:

Creëer ergens buiten, of desnoods in de schuur/garage een plek waar je deze zomer alle ruimte hebt om te spelen met je creativiteit. Een paar grote tafels is ideaal, ook een behangtafel kun je goed gebruiken.

Haal al je kasten leeg en zet al je crea-spulletjes op een grote tafel in de tuin. Het wordt namelijk tijd om eens goed te kijken wat je allemaal nog hebt en, belangrijker nog, om het te gebruiken. Denk aan verf, knutselspullen, stoffen, karton, lijm, schildersdoek, stiften, touw, enz. enz.

Verzamel nog meer spullen voor je creatieve werkplaats. Denk aan: takken, stenen, oude bloempotten, stukken hout, kartonnen dozen, oud speelgoed, en alles wat jij maar voor handen hebt en kunt gebruiken.

een creatieve zomer

Zorg dat de ruimte helemaal klaar is: dek eventueel de tafels af met plastic kleden of kranten, zet een parasol neer, drinken en een stoel.

Zet de spullen onder een afdak, in de schuur of binnen. Zorg ervoor dat je het heel gemakkelijk en snel kunt pakken. Grote dozen of van die stevige boodschappentassen zijn handig hiervoor.

Oké dit was het meest praktische gedeelte 🙂

De volgende stap is: aan de slag! En niet zomaar, nee je gaat eens even helemaal uit je comfortzone en mooie nieuwe dingen maken. Je hebt allerlei spullen liggen die je allemaal kunt gebruiken om nieuwe dingen uit te vinden.

een creatieve zomer

Inspirerende ideeën:

Je kunt nu prachtige assemblages maken van afvalmateriaal

Je kunt een Maak een kunstzinnige mobiel van beschilderde takken (scrol naar beneden om mooie takken te zien)

Maak een object van papier maché, bijvoorbeeld een totempaal

Laat je inspireren door de creativiteitskaarten; combineer de opdrachten van de kaarten om op verfrissende nieuwe ideeën te komen

een creatieve zomer

Ga lekker experimenteren in je creatie-werkplaats. Ga combineren en rare gekke dingen maken, kortom ga lekker spelen in de zomer. Kinderen vinden dit ook heerlijk om te doen. Ik wens je een hele fijne creatieve zomer!