Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

goede voornemens

Goede voornemens

10 inspirerende tips!

Goede voornemens, tegen het eind van het oude jaar begint er iets te borrelen en wil je graag het nieuwe jaar met een frisse start beginnen. Sommigen doen dat letterlijk door een nieuwjaarsduik te nemen, anderen door goede voornemens te bedenken die dan vaak vrij snel weer verdwenen zijn als we toch op de automatische piloot verder gaan. Zo tegen half januari dénk je er waarschijnlijk niet eens meer aan.

Maar…het kan anders! Goede voornemens moeten vooral leuk, inspirerend en belonend zijn anders hebben we er al snel geen zin meer in. Met deze handige tips gaat het jou zeker lukken om er een fantastisch jaar van te maken.

10 inspirerende tips voor het bedenken van goede voornemens

 

oud en nieuw spel, goede voornemens spel

1. Maak een wensenlijst. Schrijf al je droomwensen op, ook al lijken ze onmogelijk! Schrijf je diepste verlangens op en maak een mooie lange lijst met al je wensen, dromen en verlangens. Zorg dat deze lijst je echt inspireert en je op nog meer ideeën brengt. Neem hier een paar dagen de tijd voor, houd pen en papier bij de hand en schrijf je wensideeën meteen op. Als je hiermee klaar bent ga je kijken waar je volgend jaar écht je aandacht op wilt gaan richten. Kies één ding van je lijst en ga ervoor!

2. Doe een jaarlegging. Gebruik hiervoor kaarten zoals de Osho tarot kaarten, gewone speelkaarten of Lenormand kaarten. Geen ervaring? Ga naar de boekwinkel of bibliotheek en haal een boek over dit onderwerp en verdiep je erin. Op internet is ook ontzettend veel te vinden. Lenormand kaarten koop je al voor ongeveer €4,00 en speelkaarten zijn nog een stuk goedkoper. Het is gemakkelijk om te doen: trek een kaart voor elke maand van het nieuwe jaar en zoek de betekenis op in het boek. Vertrouw op je eigen intuïtie en schrijf de betekenis van de kaarten op zodat je het volgend jaar steeds terug kunt lezen. Het is leuk om dit samen met iemand te doen op oudjaarsdag.

3. Maak een visionboard. Neem een grote stapel tijdschriften en  scheur alle teksten en afbeeldingen uit die je aanspreken. Denk niet teveel na, ga gewoon lekker bladeren en scheuren. Als je genoeg hebt uitgescheurd ga je er een hele grote collage van maken. Plak de afbeeldingen op een groot vel karton of beter nog op een hele grote plaat multiplex. Lees hier alles over het maken van een collage.

goede voornemens

4. Kies een inspirerend boek voor het nieuwe jaar. Laat dit boek een leidraad voor je zijn in het nieuwe jaar. Ga naar boekwinkels, de bibliotheek en struin het internet af op zoek naar hét boek dat jou een jaarlang kan inspireren en bijstaan. Het kan ook een luisterboek zijn, zodat je ten allen tijde naar je favoriete boek kunt luisteren. Een goed (luister)boek die gaat over het managen van de lastigste persoon op aarde (jezelf) is het boek dromen, durven doen van Ben Tiggelaar.

5. Neem afscheid van het oude jaar. Neem goed afscheid van het oude jaar en verwelkom het nieuwe jaar. Maak er een ritueel van; je kunt bijvoorbeeld een (beknopt) jaaroverzicht maken met alle hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar en hier bewust afscheid van nemen door het papier te verbranden. Stel je open voor het nieuwe jaar vol nieuwe kansen en steek een vuurpijl af met daarop een papiertje met je goede voornemens voor het nieuwe jaar.

6. Schrijf een brief aan jezelf. Schrijf een positieve motiverende brief aan jezelf waarin je jezelf steunt en de kracht geeft om in jezelf te geloven. Schrijf alsof je aan een hele goede vriendin of familielid schrijft die je een hart onder de riem wilt steken. Je kunt ook een brief schrijven waarin je doet alsof al je goede voornemens al zijn uitgekomen. Schrijf dit in de tegenwoordige tijd. Leg deze brief op een plek die je niet vergeet. Open het een jaar later op oudjaarsdag en kijk wat er allemaal is gebeurd. Niet eerder openmaken!

7. Start een 365 dagen project. Dit is een geweldig project waarin je jezelf kunt overtreffen. Het gaat erom dat je iets kiest wat je 365 dagen vol kunt houden. Iets wat je écht superleuk vind om te doen en waar je na 365 dagen een expert in bent geworden. Deze spreuk past er helemaal bij: Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder. ~J.M. Butler~ Kies iets wat echt haalbaar is, en verkijk je er niet op! Start niet vol enthousiasme met een groot project als je daar geen tijd en energie voor hebt. Beter is het om iets heel kleins te bedenken wat gemakkelijk en snel uitvoerbaar is. Je kunt kiezen wat je wilt, het is jouw persoonlijke project. Je kunt hierover bloggen en je aanmelden bij het 365 dagen project. En ook als je het niet alle 365 dagen volhoud (zei de ervaringsdeskundige ;-)) is het erg leuk en leerzaam om te doen.

8. Kies jouw woord van het jaar. Schrijf een rijtje woorden op die je een goed gevoel geven. Welke woorden vind je geweldig inspirerend? schrijf ze op en bedenk bij elk woord goede voornemens. Bedenk dan welk woord je het allermeeste inspireert. Dit wordt jouw woord van het jaar! Mijn woord voor het jaar 2013 is expansie. Ik ben benieuwd naar jouw woord van het jaar. Laat het me maar weten op twitter of facebook.

goede voornemens inspiratie

 9. Start een blog of dagboek. Eén januari 2011 zijn mijn zoon tegen me: “mamma waarom begin je geen blog?” Dit was het begin van een nieuwe start in mijn leven na een burn-out. Ik vond het meteen zo inspirerend dat ik dezelfde dag nog begonnen ben. Het is het startpunt geweest van alles wat ik nu doe! En nu, bijna twee jaar later, heb ik een eigen bedrijf en heb ik mijn eerste kaartenset uitgegeven, een website die hoog scoort in Google en ben ik bezig met allerlei nieuwe projecten. Hiermee wil ik zeggen: ga ervoor en doe wat je het allerliefste wilt doen. En ook al begin je er alleen nog maar over te schrijven, je zet toch al een stap in de richting die je wilt gaan en dan zul je zien en ervaren dat de weg zich vanzelf ontvouwt.

 10. Wordt de beste vriend of vriendin van jezelf. Kies ervoor om in het nieuwe jaar vriendschap te sluiten met jezelf. Wordt je eigen allerbeste vriend of vriendin! Ga met jezelf om zoals je zou omgaan met iemand die je heel dierbaar is. Stel geen hoge eigen aan jezelf, zet je perfectionisme buiten de deur en geniet van het leven. Trakteer jezelf regelmatig op leuke dingen, zorg goed voor jezelf en veroordeel jezelf niet. Goede voornemens zijn leuk, als je ze niet volhoudt is dat ook geen ramp. Vergeet nooit dat je ieder moment opnieuw kunt beginnen! Ik wens je heel veel succes met je goede voornemens.

oud en nieuw spel, goede voornemens spel

Het Oud en Nieuw spel bevat prikkelende en inspirerende vragen om na te denken over het oude en het nieuwe jaar, dus ook Goede Voornemens komen aan de orde. Erg leuk om met een groep(je) mensen te spelen tijdens de jaarwisseling! Het spel kun je printen en je bent een dobbelsteen nodig.

©Ina Wuite