Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Gratis upcycling kunst

1

Regelmatig zijn er leuke acties waarmee je gratis een upcycling kunstwerk van 10 x 10 cm kunt bemachtigen. Zodra er een actie is vermeld ik die op Facebook en Twitter. Onderaan deze pagina kun je op de buttons klikken om me te volgen via Facebook en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van alle acties!

leven vanuit je hart

Wat is upcycling kunst?

Upcycling kunst is kunst gemaakt van gebruikte materialen. Recycling betekent dat je een product weer terugbrengt naar de grondstof, zoals bijvoorbeeld oud papier. Bij upcycling is dat niet nodig; je gebruikt gewoon de materialen die al hebt en die je anders misschien gewoon weg zou doen. Dat is zonde want je kunt hele leuke dingen maken van oude spullen! Ik maak kunst van o.a. karton van dozen, tijdschriften en spullen die ik op straat vind. Ga een dagje straatjutten en je hebt hele leuke spullen die je kunt verwerken in een kunstwerk.

gratis upcycling kunst1

gratis upcycling kunstgratis upcycling kunstupcycling kunst

Tips om het kunstwerk in te lijsten

– gebruik een wissellijst die je al hebt of maak zelf een upcycling lijst van dozen. Gebruik je creativiteit! Bedenk ook een hele andere nieuwe manier om het kunstwerk op te hangen (ik hoor graag je ideeën)

– de kunstwerkjes komen mooi uit in een vierkante 3d lijst. Dat is een lijst waar het kunstwerk wat meer ruimte heeft en niet op het glas zit. Kijk ook bij de kringloopwinkel en rommelmarkten, daar vind je vaak allerlei lijsten die je met een likje verf helemaal in je eigen stijl kunt aanpassen.

– beschilder een vierkant houten dienblad in een passende kleur, plak er een schilderijhaakje achter (goed vastlijmen!)  en voilà; je hebt een zelfgemaakte baklijst.

– vind je dit toch allemaal te ingewikkeld, koop dan bij de Action een vierkante 3d lijst voor €1,99. Deze lijst is 15 x 15 cm en heeft een passe-partout van 10 x 10 cm dus het kunstwerk past er perfect in. Je hoeft het alleen nog maar vast te plakken met dubbelzijdig plakband of lijm. Ook Ikea heeft een mooie lijst, deze is 23 x 23 x 4,5 cm en kost €5,99.

trek een kaart

gratis upcycling kunst