Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Iedereen kan kunst maken!

 

Maak je eigen kunstwerken; simpel, speels en met een geweldig resultaat! Ga gezellig samen met je vriendinnen, kinderen of buurman aan de keukentafel ontspannen schilderen. Volg onderstaand stappenplan en je hebt in 2 uurtjes tijd een mooi kunstwerk voor aan de muur of om cadeau te geven.

iedereen kan kunst makenIk ben begonnen met het trekken van twee creativiteitskaarten en ik trok de kaart “afwijkend” en “spelen met vormen”. Deze twee ideeën heb ik gebruikt om het kunstwerk te maken.

iedereen kan kunst makenNeem een groot stuk stevig papier of dun karton. Beschilder dit papier met acrylverf en een oud pasje

iedereen kan kunst makenSchilder het hele blad vol. Zorg voor dunne lagen i.v.m. de droogtijd. Schilder in verschillende kleuren die jij leuk vindt. Schilder snel en zonder erbij na te denken, in ongeveer 10 minuten kun je dit klaar hebben.

En dit is het resultaat van 10 minuten schilderen met een oud pasje

Neem een stuk karton (van een doos uit de supermarkt) en snij het in een afwijkend formaat, zoals dit op de creativiteitskaart staat aangegeven.

Ik heb gekozen voor een lang en smal formaat en ik heb het karton met een schilmesje in stukken gesneden.

Schilder dan het karton met acrylverf in een kleur die anders is dan het eerste vel wat je met het pasje hebt beschilderd. Ik heb voor bruin en zwart gekozen.

iedereen kan kunst makenKijk of het papier/ karton wat je met het pasje hebt beschilderd droog is. Zo niet gebruik dan nog even de föhn om het droog te maken. Teken dan op de achterkant van het blad allerlei vormen. Ik heb met houtskool getekend maar je kunt ook een watervaste stift of pen gebruiken. Teken allerlei eenvoudige vormen die je leuk vindt. Het is de achterkant van het papier dus er kan niets misgaan.

Knip de vormen uit en draai ze om.

Nu zie je de beschilderde kant en ziet het er heel kleurrijk uit.

iedereen kan kunst makenPlak de vormen op het karton dat je in een afwijkend formaat of model hebt gesneden.

DSCN2411-1De kunstwerken zijn klaar. Ik heb 2 lange smalle vormen die ik naast elkaar kan hangen. Dat geeft een mooi effect. Ik heb dit nu op karton gedaan, maar dit kan ook heel goed op hout of mdf wat je op maat kunt laten zagen in de bouwmarkt.

Wil je nog meer ideeën? Met behulp van de SpeelseKunst creativiteitskaarten maak je kunst in jouw unieke stijl. Simpel, speels en me een geweldig resultaat! Creëer je eigen schilderlessen aan de keukentafel, alleen of met een groepje. Het hoeft niet veel te kosten en het geeft veel plezier en voldoening.