Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Over mij

 Mijn naam is Ina Wuite, ik ben geboren op 18 maart 1971. Ik woon sinds 1991 in Meppel en ben moeder van 2 volwassen zonen. Ik ben zelfstandig ondernemer.

 De betekenis van kunst en de opleiding Genezend Tekenen.

Altijd al wilde ik weten wat de betekenis was van wat ik tekende of schilderde. Ik schilderde en tekende heel spontaan en intuïtief en ik vroeg me af waar de beelden vandaan kwamen en wat de betekenis was van mijn creaties.

Op een dag kwam ik een soort schema tegen waarmee je een tekening/ schilderij kunt analyseren. Daar stond bijvoorbeeld dat de linkerkant van de tekening gaat over het verleden en dat de rechterkant iets verteld over de toekomst. Dat was een hele ontdekking en het begin van het ontcijferen van mijn eigen kunstwerken.

Toen ontdekte ik de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen, een opleiding voor tekentherapie, iets wat helemaal bij me paste en waar ik leerde om de symboliek van tekentaal te vertalen naar begrijpende taal. Eindelijk kon ik iets met de beelden uit het onderbewustzijn; Wat een ontdekking!

Ik heb daar zo ontzettend veel geleerd, ik deed de opleiding voor tekentherapeut waar ik ontdekte dat ik heel snel de diepte in kan gaan met mensen en “zaken” uit het onderbewustzijn naar boven kan halen. Tijdens de opleiding voor tekendocent ontdekte ik nog meer mijn kunstzinnigheid en creatieve ideeën. Ik bedacht inspirerende lessen en mijn examenles ging over het maken van je eigen inspiratiekaarten.

En toen gebeurde er van alles in mijn leven: ik ging scheiden, verhuizen, ik kreeg een burn-out, en uiteindelijk ontdekte ik opneiuw mijn passie voor kunst en creativiteit.

 De creativiteitskaarten.

Ik had altijd al een grote passie voor kaarten: tarotkaarten, engelenkaarten, inzichtkaarten enz. Ik begon met een blog over hoe je zelf orakelkaarten kunt maken en al doende en ontdekkend kwamen de ideeën om zelf een unieke kaartenset te maken die nog niet bestond. Heel spannend, want wie zat daar nu op te wachten dacht ik.

Het begon steeds meer vorm te krijgen en uiteindelijk waren ze écht klaar; de SpeelseKunst creativiteitskaarten waren realiteit geworden. Ik kon ze op de markt brengen. En dit jaar, 2012,  op 18 maart (mijn verjaardag) ben ik gestart met de verkoop.

 Kunstenaar.

Al jarenlang ben ik bezig met kunst. Ik heb diverse opleidingen gedaan en cursussen gevolgd bij o.a. Clive Miller, Francis Kilian en Peter Geerts. Voor mij is het spelen, ontdekken en experimenteren een bijzondere ontdekkingsreis.

Waar het mij om gaat is; creëren vanuit jezelf, vanuit je gevoel. Puurheid, authenticiteit zijn belangrijk voor mij en tevens mijn persoonlijke missie: zijn wie ik echt ben en om jouw te inspireren om te zijn wie je echt bent.

Ik ben steeds weer mezelf aan het ontdekken en vind het interessant en belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Het voelt als een ontdekking en het steeds meer worden wie je echt bent. (wie ik echt ben).

Kunst is een mooie manier om jezelf te ontdekken; het zegt alles over jou als persoon en kunst maken is een geweldig middelom jezelf te ontdekken.

 Mijn missie.

Ik wil anderen inspireren en helpen hun puurheid te ontdekken. Worden wie je echt bent en doen wat je liefste wilt doen. Ik maak passende producten die hierbij aansluiten, schrijf inspirerende artikelen en mijn kunstwerken bevatten vaak een positieve boodschap. 

 In de prakijk betekent dat…

 Ik mijn hart volg en vanzelf een weg, een richting laat ontstaan.  Het is verrassend hoe dit werkt! Op dit moment ben ik bezig met het maken van kunst (collage-kunst en speukentegels) en het ontwikkelen van nieuwe creativiteitsproducten zoals brainstorm-kaarten:

Ik verzamel al mijn ideeën over “out of the box schilderen” en wil daar in de toekomst ook iets mee doen.  Ik exposeer regelmatig en verder ben ik mijn tijd nodig om mijn bedrijf goed neer te zetten. Wat in de praktijk betekent: veel (online) netwerken, aan mijn website werken en inspirerende artikelen schrijven.

Ina Wuite