Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Inspirerende spreuken en quotes: 10 creatieve tips!

 Inspirerende spreuken en quotes zijn geweldige middelen om te gebruiken bij het stimuleren van je creativiteit. Je gaat er anders van denken, je wordt erdoor geïnspireerd en ze kunnen je hoop en inzicht geven in jezelf en je leven.

 10 tips wat je kunt doen met spreuken en quotes:

1. Schrijf of typ de meest inspirerende spreuken en quotes die je aanspreken over. Alleen al door er op die manier mee bezig te zijn word je geïnspireerd!

2. Snij of knip een aantal kaartjes en schrijf je favoriete spreuken erop. Je kunt ze lamineren zodat ze wat steviger worden. Gebruik de kaartjes als orakel en trek bijvoorbeeld iedere dag een kaartje. Of laat je inspireren door het kaartje/ spreuk bij het maken van een kunstwerk!

inspirerende spreuken

3. Gebruik de inspirerende spreuken en quotes om op een wenskaart te schrijven; als je iemand een kaartje stuurt schrijf er dan ook een passende spreuk bij, dat wordt vaak heel erg gewaardeerd door de ontvanger.

creatieve tips Een doosje vol inspiratie voor schilderen, collages maken en nog veel meer! €24,95

4. Verwerk de meest inspirerende spreuken in een kunstwerk. Je kunt de spreuken stempelen, typen met een ouderwetse typmachine en schrijven met een watervaste pen of stift. Plak het op je schilderij met goede lijm of heavy gel-medium. Let wel op dat je watervaste inkt gebruikt als je er nog overheen wilt schilderen.

 5. Schrijf de spreuken op gekleurde post-its en hang ze bij elkaar op. Dit geeft een kleurrijk en vrolijk geheel en nodigt uit om te lezen en naar te kijken.

6. Schrijf inspirerende spreuken op mooi papier in mooie letters. Je kunt hele mooie voorbeelden vinden van letters die je kunt gebruiken om je eigen teksten mee te schrijven. Je kunt ook leren calligraferen. Oefen met schrijven en schrijf dan op mooi papier. Lijst je spreuken in in mooie lijstjes en hang ze bij elkaar.

7. Schrijf een spreuk op je whiteboard of schoolbord. Laat deze spreuk een week staan en laat het op je inwerken. Schrijf wekelijks een nieuwe spreuk op. Als je geen bord hebt schrijf het dan gewoon op een vel papier en hang het op een plek waar je er veel naar kunt kijken.

8. Print de spreuken uit, knip ze uit en doe er een nietje in om ze bij elkaar te houden. Zo heb je een soort boekje die je in je jaszak of tas kunt stoppen. Je kunt dan een spreuk uit het boekje scheuren en zomaar aan iemand geven of ergens op een prikbord hangen. Dat maakt je leven speelser en leuker!

9. Gebruik een spreuk als thema. Kies een spreuk die je aanspreekt en gebruik dit als thema voor een serie kunstwerken. Zo krijg je verdieping in je schilderijen en gaat de spreuk helemaal voor je leven. Je kunt ook een kaart trekken met een spreuk om je te laten inspireren.

inspirerende spreuken

10. Schrijf je eigen quotes op! Zoek in oude schrijfsels (dagboeken, blog-artikelen etc.) van jezelf naar mooie sprekende zinnen en schrijf ze op! Ongemerkt heb je vast al hele mooie quotes geschreven zonder dat je je dat bewust was! Laat ook anderen meekijken en zoeken naar mooie stukjes tekst van jezelf. Eén enkele zin kan al zo mooi zijn! Ik heb Hella Kuipers gevraagd of ze een stukje wil schrijven over het schrijven van je eigen quotes/ citaten en dat heeft ze gedaan! Kijk maar eens op haar blog en laat je inspireren.

 © Ina Wuite 2012

 

Quotes creativiteit

 

Wijze spreuken

 

Motiverende spreuken

 

Liefde spreuken

 

Geluk spreuken

 

Vriendschap spreuken

 

Huwelijk spreuken

 

 Spreuken Engels