Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

kaart trekken online

Kaart trekken met een spreuk

 

Een kaart trekken met een spreuk (klik op de kaart)

Spreuken zijn leuk, inspirerend en hebben vaak ontzettend veel diepgang en wijsheid in zich. Als je een spreuk echt goed wilt begrijpen laat hem dan diep op je inwerken zodat je de spreuk met je hart én hoofd kunt begrijpen. Ik leen regelmatig een heel dik citatenboek van de bibliotheek en daar staan hele oude en ook nieuwere spreuken in. Soms begrijp ik een spreuk niet goed. Dan laat ik de spreuk op me inwerken; ik schrijf hem op, ga er creatief mee aan de slag en dan opeens wordt het helemaal helder! Hier een leuk voorbeeld van een spreuk met veel diepgang en wijsheid:

kaart trekken spreukenkaart

Troebel water is meestal ondieper

helder water dieper dan het schijnt

~Otto Ernst~

Je kunt online een kaart trekken om je te laten inspireren door een wijze speuk. Spreuken kunnen je helpen om het leven en jezelf beter te begrijpen. Eeuwenoude wijsheid ligt verborgen in de vele uitspraken van oude wijsgeren, en houd je oren en ogen open wat betreft de nieuwe quotes. Let maar eens op wat je allemaal aan prachtige uitspraken tegenkomt op de radio, tv, internet, in boeken, of van vrienden en familie. Vraag maar eens naar uitspraken in de familie van vroeger, of denk er maar eens over na wat er vroeger tegen je werd gezegd als kind. Vaak zijn dit ook uitspraken in het dialect, in Twente zeggen ze als ze willen dat de visite naar huis gaat:

Kom vrouw, wie goat noar berre, de leu wilt noar hoes

(kom vrouw, we gaan naar bed, de visite wil naar huis)

En zo kun je je op eindeloos veel manieren laten inspireren door spreuken en quotes. Je kunt een kaart trekken door op bovenstaande kaart te klikken. Er verschijnt dan steeds een random (willekeurige) kaart met een spreuk.

© Ina Wuite 2013