Gratis verzenden!

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

kunst maken

Kunst maken met passie!

Kunst maken vanuit hartstocht en enthousiasme.

kunst makenCollage “Spelen met vuur”

Kunst maken is leuk! Vooral als je dat doet vanuit hartstocht en bezieling. Lees hier hoe je jezelf enthousiast kunt maken om een speels kunstwerk te maken.

 De collage “Spelen met vuur” heb ik gemaakt in gemengde technieken. Ik schilder spontaan en direct en doe wat er in me opkomt. Ik schilder en plak, ik druip er met verf overheen en laat het als vanzelf ontstaan vanuit mijn gevoel. Ik gebruik verschillende soorten papier, dit geeft verrassende en verschillende effecten. Het is een kwestie van uitproberen, experimenteren en vooral niet denken dat het mooi moet worden. Laat dat helemaal los en zie dat er dan vanzelf mooie dingen ontstaan!

Vuur staat voor passie; datgene waar je warm voor loopt en waar je bloed weer van gaat stromen!

Wat is jouw passie? Synoniemen voor passie en vuur zijn: bezieling, enthousiasme, hartstocht, inspiratie,levendigheid, kracht, geestdrift, gedrevenheid. Deze woorden kunnen je inspireren om je eigen passie te vinden.

Maak een kunstwerk over je passie, dan wordt je meteen al enthousiast en dat maakt het meteen een stuk gemakkelijker en leuker als je een kunstwerk wilt gaan maken!

Maak een lijst met allerlei dingen die je écht heel erg leuk vind om te doen.

Kies één onderwerp uit die je het meeste aanspreekt en ga daar mee aan de slag. Ga dan op zoek naar inspirende afbeeldingen en woorden in tijdschriften, kinderboeken en kranten. Laat je leiden door je intuïtie en scheur afbeeldingen en teksten uit die je gebruikt voor het maken van je kunstwerk. Werk spontaan en direct zonder al te veel na te denken. Door het denken worden we vaak geremd en willen we iets perfect maken, wat een averechts effect heeft op de creativiteit. Kijk maar eens hoe kinderen creatief bezig zijn en zich helemaal niets aantrekken van hoe het eruit moet komen te zien. Ze zijn helemaal in de flow en doen gewoon.

© Ina Wuite 2012